Steeds meer auto's zijn tegenwoordig standaard uitgerust met een airco, zowel handbediend als een volledig climat-control systeem. Ook airco-installaties hebben onderhoud nodig.

Wat kunt u zelf doen?

Zorg dat de airco elke week minimaal 10 minuten of elke twee weken minimaal 15 minuten is ingeschakeld. Dat is belangrijk omdat het koudemiddel ook olie bevat om de onderdelen te smeren en de keerringen soepel te houden. Zet de airco pakweg vijf minuten voor aankomst uit, dat voorkomt bacteriŽn in de verdamper en daardoor nare luchtjes en/of verkoudheid.

Als het heel warm is; laat de eerste meters de extreem warme lucht ontsnappen door de ramen open te zetten. Laat daarna, met de ramen weer dicht, de airco de rest van het werk doen. Iets wat verontrustend lijkt maar dat nŪet is: soms vindt u een plasje water onder de auto als de airco aan het werk is geweest. Niets aan de hand, dat betekent juist dat het systeem goed werkt. Om de werking van de airco probleemloos te laten verlopen is een jaarlijkse inspectie van de installatie noodzakelijk.

Wat kan Autoservice Edwin Melenhorst voor u doen?

Bij een (jaarlijkse) inspectie wordt gecontroleerd op lekkage, de toestand van het koudemiddel en het interieurfilter, vervuiling van de verdamper, etc.  Indien nodig, worden onderdelen vervangen of bijgevuld.

Door onderhoud blijft de installatie goed werken; dat is beter voor uw gezondheid, voor het milieu en het voorkomt hoge reparatiekosten. Dus heeft u airconditioning in de auto? Laat ím nakijken!

Meer vragen hierover?

neem contact op met Autoservice Edwin Melenhorst door hier te klikken.